Bra att veta

 1. Bygga varumärke är ett måste

Du MÅSTE jobba på ditt varumärke. Punkt. Många tycker det är mindre relevant eftersom det vanligtvis inte driver till direkta affärer, men de företag som stärker sitt varumärke kommer alltid att vinna i längden. Om kunden inte känner någon relation till dig som varumärke eller företag, så kommer de välja bort dig snabbare än du tror.

Lägg energi och omtanke på ditt varumärke och våga spendera tid och pengar på att bygga det starkt. Det blir allt svårare att urskilja sig från mängden men med ett tydligt och starkt varumärke kan du säkra dina affärer ur ett längre perspektiv. Satsa på innehåll som påverkar och berör. Och gör det kontinuerligt.

 • Skapa ärligare och mänskligare kundrelationer

För att uppnå detta behöver ni kanske tänka om gällande er marknadsföring och tonalitet. Hur pratar ni med era kunder? Pratar ni till dem eller med dem – och pratar ni med dem tillräckligt ofta? Och har ni till exempel anpassat ert bild- och videomaterial utifrån den nuvarande situationen? Nu gäller det att föra en dialog med kunderna och inkludera dem i er marknadsföring. Få dem att känna sig som en del av en rörelse och ge dem en anledning till att vara lojala. 

 • Videomarknadsföring – grundstenen i digital marknadsföring

Om du eller ditt företag inte börjat arbeta med videomarknadsföring – eller är skeptiska. Så är det hög tid att tänka om. Det bör vara en del av era marknadsföringsplan 2021.

En webbplats med video har 53 gånger större chans att placeras på förstasidan på Google (Invisia)

Att inkludera en video på din landningssida kan öka din konverteringsfrekvens med upp till 80% (Unbounce)

Om du lägger in en videolänk i dina mailutskick kan klickfrekvensen ökas med 300% (Hubspot)

I genomsnitt spenderar människor 2,6 gånger mer tid på sidor med video än utan (Wistia)

72% av kunderna vill hellre lära sig om en produkt eller tjänst via video (HubSpot)

 • E-handel är viktigare än någonsin

Social shopping tar din försäljning till nya höjder. Det du ser och upplever idag på nätet påverkar dig!

 • 87% av kunderna säger att sociala medier hjälper dem att bestämma vad de ska köpa.
 • 30% av konsumenter säger att de skulle handla direkt via Pinterest, Facebook, Twitter, Instagram eller Snapchat.
 • 90% av konsumenter säger att de köper från företag de följer på sociala nätverk (en ökning med 12% från 2019).

Satsa på en funktionell och användarvänlig hemsida. Dagens kunder vill bemötas av en visuell sömlös upplevelse där de med enkelhet kan orientera sig på hemsidan och avsluta sina köp med snabba och smidiga betalningsmöjligheter

Att arbeta med Tv-produktion innebär att du skapar rörligt innehåll som informerar, underhåller eller påverkar. Du arbetar i olika digitala plattformar som WebTV, linjär TV och videoproduktion. Antingen för inspelning eller direktsändning.

För att kunna göra en egen produktion underlättar det att man har förstått de olika delarna som är inblandade i en digital produktion av rörlig media. På så sätt kan du involvera rätt kompetens och skapa förutsättningar att slutresultatet blir det önskade.

En studio är i grund och botten från början ett stort, tomt rum. Oftast är väggar, golv och tak målade i svart. För varje projekt som produceras i en studio bygger man upp en scenografi. Scenografin varierar från produktion till produktion, men innehåller oftast en scen, någon form av soffgrupp för intervjuer, stora LED-skärmar eller en desk där en programpresentatör kan sitta och genomföra programmet.

I anslutning till lokalen finns loger, sminkrum, kontrollrum samt utrymmen för gäster och personal.

I en Tv-studio arbetar ett stort antal olika kompetenser.

Inspelning till video (instruktion, utbildning, artist, underhållning, sälj mm)

 • Inspelad i studio med gäster av olika slag tex en paneldebatt
 • Flerkameraproduktion som visar flera olika vinklar som skapar dramaturgi
 • Redigerad i efterhand. Lagt på intron, ”tomrum”, jinglar, musik etc.
 • Kan användas i sin helhet eller klipps till mindre delar tex en trailer. Ursprungsmaterialet kallas ”Master”.

Direktsänd TV (nyheter, event, pressträff mm)

 • Direktsänds från fast studio eller platsuppbyggd OB-studio (Outdoor Broadcast)
 • Flera kameror används (oftast 3-4st)
 • Bildproducent skapar formatet
 • Sänds via plattform/streaming server samt spelas in samt sändes.

Studions teknik

 • Kameror med var sin kameraman. Kameror är utan inspelningsfunktion (inspelning digitalt via mixer). Liten röd lampa ”Tally” lyser på aktiv kameran.
 • Belysning/ljussättning och dekor
 • Bakgrunden kan bestå av miljö med fåtöljer, ståbord eller en green screen (Man filmar mot en grön bakgrund, som datorn byter ut mot en bild eller film. Exempel på när denna teknik används är när meteorologer visar vädret.)
 • Mikrofoner till programledare och gäster
 • Monitor som visar utgående bild för programledare och gäster Alla kameror på separata monitorer + en monitor som visar utgående bild. En promter visar talarmanus. De tekniska hjälpmedlen ska vara så att talaren alltid kan se in i kameran hela tiden.

Studions funktioner

 • Kameramannen ansvarar normalt för bildutsnitt och skärpa. Det finns en kameraman per kamera.
 • Sändningsproducenten eller TV producent, ansvarar för att produktionen går som planerat. Vid livesändningar är det mer omfattande samordning av allt från ljudspecialister, fotografer, sändningsproducenter till bildmixare.
 • Studiomannen hjälper till att uppmärksamma programledare, gäster och kameramännen på önskemål som kommer från bildproducenten – titta i den här kameran – 30 sek kvar.
 • Vederbörande arbetar ”tyst”.

Teknikrummets bemanning

 • Bildproducents huvuduppgift är att bestämma när övergången mellan olika kameror eller andra bildkällor i en TV-sändning ska ske
 • Bildmixer utför de kamerabyten som BP väljer.
 • Scriptan har ansvaret för tiden och har hela körschemat för sändningen/programmet.
 • Bildingenjörens (BING) uppgift, sköter att alla kameror ger perfekt bild och är även ljussättare i studion.
 • Technical operation manager (TOM) uppgift, sköter att allt tekniskt fungerar
 • Grafikoperatör ansvarar för de grafiska elementen i form av klocka med resultat, namnskyltar, tabeller och diverse statistik visas snyggt i rutan vid rätt tidpunkt.
 • Redigerare ansvarar för att klippa, redigera och efterbearbeta inspelat materialklippa och redigera film
 • EVS-operatör skapar och tillhandahåller långsam och ultrarapid-uppspelning och omedelbar grafik när de producerar direkta TV-sändningar.

Vill veta mer, läs här!

SCENSKRÄCK

Det är få saker som kan ge även den mest rutinerade talaren en känsla av pirr i magen och ångest, nämligen att stå upp inför andra och prata. Den känslan blir oftast värre framför kamera då det är mer sällan man utsätts för det. Men det finns saker som kan minska oron och till och med vända det hela till en rolig upplevelse. Att kunna övervinna rädslan är av största vikt då den annars blir ett hinder i affärssammanhang. Oavsett i vilken arbetssituation du befinner dig i behöver du få fram ditt budskap!

Organisera dig

Med tydliga idéer om vad du ska säga och lyfta fram kan det avsevärt minska ångesten. Att ha en spikad inledning och en glasklar avslutning på framförandet anser många är extra viktigt. Då flyter resten på lättare.

Coachning och kreativa lösningar

Ta hjälp med upplägg av presentationen för att du ska känna dig trygg. Hitta lösningar och kreativa idéer.

Öva och förbered dig – noga

Ingenting kan ersätta att du övar. Skriv ut ett manus med dina viktigaste punkter och öva på det, men läs inte helt innantill.

Du duger som du är

Publiken är där för att lyssna på dig och kommer att acceptera eventuella misstag.

Lägg fokus på stödorden

Försök att hitta en rytm och ett flöde genom att hålla dig till korta meningar, följa ämnet utan att sväva ut och bena av de viktigaste punkterna, en efter en. En kort paus innan du börjar på nästa punkt är bra och kan skapa en förväntan på vad du ska säga härnäst.

Öva framför spegeln

Var uppmärksam på:

 • Dina ansiktsuttryck
 • Dina gester
 • Dina kroppsrörelser
 • Hur välkomnande du verkar
 • När du har lugna rörelser kommer du upplevas som mer välkomnande för din publik.

Tänk på din andning

När du fokuserar på din andning får din röst mer resonans och du slappnar av. Andas lugnt och fokusera på att få in en rytm. Djupa andetag skapar lugn.

Kör ett lätt träningspass

Att köra ett lätt pass med fysisk aktivitet innan en presentation kan få blodet att cirkulera vilket skickar syre till hjärnan. Ta en promenad innan ditt framförande eller gör något annat som passar dig.

Powerpoint kan vara riktigt bra – eller riktigt dåligt

Ibland kan en Powerpoint vara din bästa vän. Den kan hjälpa dig om du tappar tråden, hålla din publika engagerad och ge människor ett bra underlag att ta anteckningar från. Använd rörlig eller animerad videos såsom trailer, intron för att skapa dynamik

Men håll din powerpointpresentation enkel, med lättläst text och gärna punktlistor och bilder, annars skapar den bara mer förvirring. Läs aldrig från den utan se till att det finns skärmar/monitorer och en promter så att du hela tiden kan titta in i kameran.

Träna bort din ångest

Warren Buffett nämner ofta beslutet han tog för att träna bort sin rädsla för att tala inför publik som ett av de viktigaste stegen i hans karriär. Trots sin rädsla tvingade han sig att prata inför folk, lärde sig hur och övade på dessa kunskaper, om och om igen.

Drick varmt eller rumstempererat vatten

Du kan även pressa lite citronsaft i vattnet vilket kan mjuka upp strupen. Undvik söta drycker innan du talar. Dessa kan torka ut munnen och göra det svårare att prata.

Engagera dig i det du ska tala om

 • Du kan tala om från hjärtat
 • Du vill dela med andra
 • Du känner att andra kan dra nytta av då du har värdefulla kunskaper
 • När du talar om något du passionerat bryr dig om kommer du att vara mer bekväm framför kameran.

Undvik att prata för snabbt

Att prata snabbt under ett tal stör ditt andningsmönster. Om du pratar för snabbt kommer du att andas mindre och andnöd kommer lättare att göra dig panikslagen. Öva på att tala saktare, och du kommer automatiskt att bli mycket mer lugn och avslappnad. Att tala sakta inger dessutom förtroende där de som lyssnar tar till sig budskapet bättre. Det har vissa politiker anammat, möjligen på gränsen till överdrift. 

Dra nytta av energin från din nervositet

Att vara nervös skapar adrenalin och den kan du använda för att ge en energifylld presentation.

Var stolt över dig själv

Du är din egen starkaste kritiker. När du är klar med ett tal eller levererat en presentation, ge dig själv en klapp på axeln. Du övervann dina rädslor – du gjorde det. Det kunde alltid gått bättre men du tog i alla fall ett stort kliv i rätt riktning. Känn dig stolt över det.

Staka ut en plan för att förbättra ditt nästa framförande

Muskulös armÖvning ger färdighet

Det finns inget att älska om virtuella evenemang, men industrin behöver dem

2020 har varit ett stort år för virtuella evenemang, även om formatet fortfarande är relativt nytt för många. Virituella eller online event kräver annat upplägg än ett fysiskt. Publiken har lättare att bli ofokuserade, talarna har svårt att ”komma igenom” kameran och tekniken såsom ljud, ljus och vad som syns i bild är annorlunda. Det är viktigt att hålla sakerna fräscha och spännande för att skilja virtuella händelser från grundläggande webbseminarier och hålla deltagarna intresserade.

Det är möjligt att vara värd för framgångsrika, lönsamma virtuella händelser, och att kunna göra det blir allt viktigare eftersom de flesta liveevenemang är i obestämd tid.

Med detta i åtanke, här är några idéer för virtuella aktiviteter att ta inspiration från när du planerar ditt nästa online-evenemang.

Utnyttja virtuella arenor = studio

Du kan skapa en minnesvärd miljö med hjälp av en professionell studio för att få hjälp med produktionen.

Men med hjälp av en produktionsstudio kunde de skapa en virtuell 3D-studio som fungerade som bakgrund för sessionerna och tillät talare på distans att visas tillsammans på skärmen. Virtuella platser kan användas för att skapa liknande uppslukande miljöer komplett med belysning och högkvalitativ video för alla typer av evenemang.

Ett professionellt utseende och känsla bidrar till ett evenemangs engagemangspotential och hjälper till att förbättra den virtuella deltagarens upplevelse genom att ditt evenemang ser sammanhängande och konsekvent från början till slut.

Artist

Att ta med artister för att skapa händelser är ett utmärkt sätt att engagera din publik med en unik typ av innehåll.

Underhållande, informativa och viktigast av allt, allmänt delbara / postabla. Materialet kan också användas i framtida marknadsföringsmaterial.

Spel eller tävlingar

Skapar alltid interaktion och ger deltagarna en energiboost. Varför inte tävla om er produktportfölj eller visa upp olika partners lösningar som tävlar mot varandra med publiken som jury.

Att erbjuda sponsorer och utställare genom denna typ av tävling är ett kreativt sätt att tillhandahålla engagerande demo samtidigt som publiken blir involverad. Dessutom kommer den här typen av aktivitet att få människor att kolla tillbaka och delta i evenemangets sociala mediesidor för att se vem som vann.

Hälso- och välbefinnande aktiviteter

Många har kämpat med fysisk och mental hälsa under pandemin, och att integrera dessa typer av aktiviteter i ditt evenemang är ett bra sätt att växla upp saker och ge oväntat värde till deltagarna.

Beroende på ditt evenemangs format kan du ordna en kort träning eller meditationspaus mellan sessionerna eller ha en separat ström för den här typen av aktiviteter som deltagarna kan ställa in under hela evenemanget för att ändra takten.

Bygg unika uppslukande miljöer

Utnyttja teknik för att ta virtuella konceptet ett steg längre genom att utforma sitt virtuella utrymme baserat på olika miljöer. En green screen kan placera personer i vilken miljö som önskas.

Även om det inte är riktigt VR, tillåter olika miljöer deltagare att känna bekanta aspekter av evenemangsutrymmen genom det virtuella formatet istället för att bara klicka genom skärmar och videor som alla ser likadana ut. Att använda designelement för att ge ditt evenemang ett unikt utseende och känsla hjälper dig att särskilja ditt evenemang.

Attrahera Star Talent

Om innehållet är kung är leveransen drottning. Det finns så mycket mer att tänka på i virtuella händelser, men särskilt för tunga händelser med mycket innehåll måste leveransen vara 11 av 10.

Få värdar, moderatorer, ljud och övrig teknik som kan äga den virtuella inställningen och uppmuntra engagemang under hela evenemanget. Gör din forskning för att optimera vem som levererar ditt innehåll och hur du kan ge publiken energi och skapa en spännande atmosfär.

Matlagning eller cocktail

Virtuell matlagning eller cocktailklasser är roliga alternativ för ett socialt evenemang. Allt du behöver göra är att hitta en kock eller bartender och få alla att delta i sina kök.

Genom att erbjuda en matlagnings- eller cocktailkurs kan du ge deltagarna välbehövlig social kontakt samtidigt som de kan lära sig några nya färdigheter, allt från sitt hem. Överväg att skicka kit i förväg så att deltagarna får allt de behöver för klassen, eller åtminstone tillhandahålla en lista med ingredienser som de kan förbereda.

Virtuell trivia

Trivia är ett avgörande alternativ för spelkväll, och det är relativt enkelt att göra online. En hälsosam tävling är alltid kul, och människor älskar att visa upp sina slumpmässiga kunskaper. Kom med ett tema för att sätta scenen för evenemanget, och för att hjälpa till att bygga spänning runt det, dela upp deltagarna i lag i förväg så att de vet vem de kommer att spela med – och emot.

Om du är ny på virtuella evenemang har vi möjlighet att hjälpa med allt ifrån idé till utförande.

Online mordmysterium

Detta är en digital upplevelse av det klassiska middagsfesten för mordmysteriet, där gästerna deltar som olika karaktärer och måste arbeta för att avslöja mördaren bland dem. Denna aktivitet är inte bara ett roligt spel utan tvingar också spelare att arbeta tillsammans, så det kan vara perfekt för teambuilding.

Vissa mordmysterier sker till och med över flera månader, vilket kan vara ett bra sätt att hålla anställda uppkopplade under långa sträckor av fjärrarbete.

Raka huvudet och andra vågar…

YouTubers använder den här metoden hela tiden. Ger oss röster (eller pengar, i det här fallet), och du kan se oss göra något galet. Detta är ett utmärkt alternativ för en virtuell insamling eftersom människor är fascinerade av andra som kommer att göra något vilt till stöd för en bra sak, och det är lätt att strömma vågen online för folk att titta på.

Var kreativ med vem du måste göra vad och se till att allt du planerar att göra är möjligt med tanke på nuvarande Covid-begränsningar. Tänk också på publiken och vad de vill se – en rakning av huvudet kanske inte är lika effektiv som att äta något speciellt.

Virtuell fysisk aktivitet

Alla typer av hemmabaserade fysiska aktiviteter bidrar till samma anda. Prova en hemmabaserad yogasession, en promenad, cykeltur eller löprunda.

Om du vill hålla det igång är det bara att låta deltagarna slutföra utmaningen på egen hand och donera pengar eller få poäng baserat på hur mycket de har sprungit eller gått. Detta hjälper inte bara din organisation, men det är också ett sätt att få människor att förhoppningsvis – komma ut. Be deltagarna dela foton av sig själva som springer eller går på sociala medier för att ytterligare öka medvetenheten kring saken och få andra inblandade.

Virtuell gala

Årets innovation – Årets ledare – Bästa medarbetaren osv. Det är alltid en ära att bli nominerad och skapar en bra stämning internt. Be gästerna att delta i kommentarer från din organisation och en huvudpresentation medan de delar en måltid (praktiskt taget). Detta är en välkommen ursäkt för deltagarna att klä upp ut, även om de inte lämnar huset.

Försök om möjligt att leverera en godis eller en flaska vin till deltagarna i förväg så att de kan njuta av det under evenemanget. Du kan också hålla aktiviteter, till exempel virtuella auktioner eller tombolor.

Speed Networking

Möjliggör för deltagare att träffa kollegor, som dem i normala fall inte brukar parats vid, under en kort tid för att skapa kontakter. Deltagarna kopplas ihop i privata virtuella rum för att inleda en konversation och roteras sedan ut för att säkerställa att de kan göra så många anslutningar som möjligt.

Detta gör det möjligt för deltagare att enkelt träffa människor på ett och har den extra fördelen att de är snabba – och därmed mer engagerande.

Sälj Banner och popup-annonsutrymme i din livestream

Du kan också tjäna pengar på ditt evenemangs livestream via annonsutrymme som du kan sälja till sponsorer. Om din plattform tillåter dem är banner- och popup-annonser ett utmärkt sätt att integrera ytterligare varumärkesmöjligheter för sponsorer.

Du kan bestämma dig för att banners ska visas på skärmen under presentationer för att markera en viss sponsor, medan popup-fönster är perfekta mellan sessioner eftersom de är mer störande.

Använd dem för att tillhandahålla länkar till sponsors webbplats så att deltagarna kan hitta ytterligare information. För bästa resultat används en plattform som gör det möjligt för deltagare att följa upp varandra och planera längre möten om de tycker att det skulle vara produktivt.

Varumärkesövergångar mellan talare eller bilder

När du byter mellan bilder, talare eller till och med sessioner, slösa inte bort möjligheten att inkludera sponsrat varumärke. Under presentationer kan du lägga till varumärkesbilder med logotyper, och om sponsorn också är en talare, se till att du också inkluderar ett fotografi och försäljningskontakt.

Lägg upp helskärmsannonser och tacka dina sponsorer under pauser, och för pauser, överväga att växla mellan flera annonser. Använd rörligt som fångar uppmärksamheten bäst.

Samarbeta med sponsorer för CSR-initiativ

Oavsett om du har en lång historia av att främja CSR-initiativ eller inte, finns det ingen bättre tid att använda orsaksmarknadsföring för att samarbeta med en sponsor och skapa ett meddelande som resonerar med din publik. Använd evenemanget för att främja positiv social förändring med sponsring.

I stället för att sponsra plantering av träd kan du till exempel föreslå att din sponsor donerar ett visst antal masker till ett lokalt sjukhus eller stöder matbanker eller boende för de mest utsatta grupperna. Leta efter relevanta organisationer som du kan donera till och uppmuntra deltagarna att engagera sig också.

Tackgåva efter

Du kan överväga att skicka en tackpresent efter evenemanget. Detta är ett trevligt sätt att erkänna deltagare och se till att ditt varumärke håller sig uppmärksamt lite längre.

En väska efter evenemanget kan innehålla ett tackmeddelande, en länk för att ladda ner innehåll på begäran, material och all information om kommande evenemang, inklusive rabatt om det är tillämpligt.

Tillhandahåll högproduktionsvärdeinnehåll

Ett av de bästa exemplen på virtuella händelser är Adobes toppmöte, som var en av de första stora virtuella händelserna i början av pandemin. Adobe bestämde sig för att avstå från livestreama deras senaste toppmöte och gick istället den förinspelade vägen.

Vilka förinspelade sessioner kan saknas i realtidsengagemang de kompenserar för i produktionsvärde, eftersom de drar nytta av möjligheten att redigeras eller förbättras. Detta kan avsevärt förbättra vissa talares prestationer. De eliminerar också många vanliga utmaningar för virtuella händelser, till exempel anslutningsproblem under evenemanget eller människor som tråkar ut.

Skapa exklusiva upplevelser

Exklusiva, FOMO-inducerande upplevelser är vanligtvis förknippade med fysiska händelser, men Rihannas nya märke Fenty Skin uppnådde ett liknande resultat med lanseringen under sommaren. Lanseringen bestod av ett virtuellt husfest i en avancerad, uppslukande miljö som deltagarna kunde utforska och interagera i.

Detta innovativa tillvägagångssätt fick deltagarna att känna att de var på en exklusiv, avancerad lanseringsfest samtidigt som de lärde sig mer om varumärket och dess produkter. Det fanns till och med ett virtuellt dansgolv, livechatt för att lägga till upplevelsen.

ATT VÄLJA STUDIO

För din konferens, företagsevenemang, prisutställning, produktlansering eller utbildning

Att nå dina team, kunder, aktieägare, publik och kunder är avgörande just nu mer än någonsin. Men ingen, jag menar ingen, blir upphetsad när de ser ett annat Zoom-möte dyka upp i sin kalender. Det är därför det är så viktigt att veta hur man väljer ett sändningsföretag för online evenemang som kan höja leveransen av ditt meddelande, hålla publiken engagerad och göra allt detta på ett professionellt och polerat sätt.

När vi producerar ett evenemang, skapar en reklam, filmar en branschkonferens, filmar en onlinekurs eller uppträder live, måste det leda till en åtgärd – det kan vara att få en ny kund, göra en försäljning, engagera ett team eller att introducera en produkt. Det är därför din sändningsbyrå är din partner, inte bara några få personer som bara är där för att kasta lite grafik på skärmen. Det är så mycket mer involverat med att skapa en framgångsrik virtuell händelse.

Koncentrera er när ni väljer ett online byrå, låt oss påminnas om att vi befinner oss i ett förändringsläge just nu. Världen ser en revolution, precis som bilindustrin såg den. När den första bilen uppfanns kallades den en ”hästlös vagn”. Ny teknik som vi tidigare inte hade och vet inte vad som är möjligt så det enda sättet att förstå en ny sak är att referera till det gamla.

Sport sänds alla till en global publik genom användning av teknik. Vad som händer vid dessa evenemang är att publiken behandlas med lite spänning, lite överraskning och lite underhållning vilket resulterar i en magisk upplevelse för publiken. Dessutom marknadsförs sponsorerna till en mycket större publik än vad som hade varit möjligt med ett live-personligt evenemang.

Zooma är förutsägbara och publiken associerar zoomupplevelser med företagsmöten. Det är inte bra för ditt evenemang. Du måste tänka på vad din publik behöver och komma in i berättelsen för att leverera och flytta dem till handling. Varför deltar de i ditt evenemang? Vilket problem hoppas de kunna lösa? Vad får dem att uppnå en större och bättre framtid? Gör ditt innehåll allt om dem, allt om vad de vill ha och hur du får det.

Underkompromiss och överleverans. Det är vad vi gör och har gjort i flera år. Många av oss växte upp i en TV-generation så förproduktionselementen (reklamfilmer, sponsorklipp) är redan normen. Se till att ditt innehåll är av högsta kvalitet och leverera på det. Låt din byrå och studio hantera resten.

Det finns fyra huvudområden att koncentrera sig på när man väljer en online byrå:

Studio & utrustning

 • Har byrån ett fysiskt studioutrymme? (Många audio / visuella team är projektbaserade och reser endast till specifika platser).
 • Fungerar byrån med utrustning för att sända live-sändningar som professionella live-omkopplare, flerkamerafilmning, ljudmixer, HD-streamingkort, professionell belysning, flexibel design, presentatörsskärmar och mikrofoner av hög kvalitet?
 • Har byrån en reservplan (redundans) för nödsituationer som strömförlust eller internet?
 • Använder de professionella SDI-kameror för pålitlig streaming?
 • Har de förmågan att producera, schemalägga och styra alla dina förinspelade element? Att använda förinspelade presentationer och innehåll kan förbättra ditt evenemangs kvalitet genom att minska variablerna (ljud som brummar, ljus som ger motljus eller använder en löjlig virtuell bakgrund som slumpmässigt skär av håret eller armarna när man rör sig).

Teknik

 • Har byrån kapacitet att bygga online arenor för att marknadsföra till dina kunder, distribuera strömmen och kommunicera med dina deltagare? De flesta frågar bara var du ska strömma till eller var du ska skicka RTMP-signalen. Det finns många bra A / V-team som förstår tekniken och liveströmmen, men om de inte kör sina egna evenemang förstår de troligen inte hela syftet med showen. Du behöver anpassa dig till ett team som har både teknisk, A / V- och evenemangsplaneringserfarenhet.
 • Har byrån möjlighet att ge tillgång till allt innehåll som tidigare skulle skrivas ut för dina deltagare (pdf-kalkylblad, program etc.)?
 • Har de någon som mäter engagemanget och / eller tränar någon i ditt team för att moderera publikfrågor och kommentarer?
 • Har de någon som kan hantera liveväxlingen mellan kameror och feeds med snabbhet och expertis?

Kompetens

 • Har byrån personal inom rätt områden som kan ljud, ljud, bild, producent, scripta, grafiska formgivare osv. Detta kommer att vara viktigt när saker i sista minuten händer. Och det kommer de. Du behöver ett team som är engagerat i att skydda ditt rykte och varumärke.
 • Se till att de har tekniker, producent, grafiska formgivare, ljud – och ljustekniker och bildtekniker eftersom förproduktion kan vara mer än förväntat. Teamet borde göra detta till en helt strömlinjeformad process för dig.
 • Har de expertis inom varumärkesberättande och förstår de historien du försöker berätta?
 • Kan de skapa högkvalitativ grafik på skärmen enligt dina varumärkesriktlinjer?
 • Har de förmåga att producera video från början till slut?
 • Kommer de att öva med var och en av dina levande talare för att säkerställa smidiga övergångar och kontrollera kunskap om var du ska titta och hur man pratar i kameran?
 • Har de någon som kan hantera flera talare som kommer in i sändningen, så att deras belysning, ljud, bakgrund och inramning ser bra ut och är redo att leda dem när de är live?
 • Har de en person som kontinuerligt kommer att övervaka streamen för att se till att det inte finns några störningar för din publik? Någon som kan felsöka snabbt och ha reservkanal redo att bädda in med ett ögonblick, bör det vara nödvändigt?
 • Hanterar de hela schemaläggningen, repetitionerna och sändningen? De borde.
 • Ger de tydliga riktlinjer och tidsfrister för tillgångar och innehåll på skärmen?
 • Kan byrån tillhandahålla värdar som kan skapa interaktion och energi hos publiken. Digitala event behöver ordentliga övergångar.
 • Arbetar de med föredragna musiker eller artister? Musik kan verkligen sätta tonen för ditt evenemang och ger underhållande övergångar mellan sessioner, högtalare och innehåll.
 • Kan de ge en känsla av gästfrihet och produktionsassistenter som en förlängning av ditt varumärke samtidigt som de hjälper personliga gäster och ser till att de njuter av deras upplevelse?

Erfarenhet

 • Många företag övergår till online och har bara gjort fysiska event, som är mycket annorlunda än ett digitalt.
 • Är byrån lyhört och kommunicerar de tydligt med dig?
fredag, 21 augusti 2015 / Published in MOBILT

Competently leverage other’s high standards in customer service after superior web-readiness. Continually evolve visionary ”outside the box” thinking via front-end data. Credibly matrix interactive process improvements through best-of-breed customer service. Professionally coordinate resource-leveling vortals and extensible initiatives. Credibly enable accurate ROI rather than premium experiences.

Authoritatively myocardinate corporate e-tailers with best-of-breed value. Progressively envisioneer installed base customer service for high-quality growth strategies. Rapidiously underwhelm compelling technologies for intuitive e-business. Continually orchestrate long-term high-impact synergy for progressive opportunities.

TOP